top of page
Tibetaanse lichaamstherapie

Tibetaanse massage & lichaamstherapie

 In balans met oosterse wijsheid

Tibetaanse lichaamstherapie is in mijn ervaring in veel geval de meest efficiente benadering om diepgaande veranderingen teweeg te brengen op relatief korte termijn.

Tibetaanse lichaamstherapie en massage vinden hun oorsprong in de Tibetaanse geneeskunde. Ze herstellen het emotioneel, mentaal en lichamelijk evenwicht en stimuleren het zelfgenezend vermogen van uw lichaam en geest.

Diepe aanraking, aandacht en aanwezig zijn staan centraal. De diepte van de aanraking heeft niet alleen te maken met de fysieke diepte van de aanraking in het weefsel. Met diep aanraken bedoel ik ook de mate van betrokkenheid en de mate waarin contact gemaakt wordt. Aanraking is een taal op zich en aangeraakt worden betekent geraakt worden in een diepere laag van jezelf. Het is een ontmoeten van hart tot hart.

De Tibetaanse lichaamstherapie gaat nog dieper in op het emotioneel en energetisch onevenwicht dan de massage door oa het stimuleren van de meridiaanenergie en de viscerale emotionele punten op de buik. Deze punten geven een duidelijk beeld van de emotionele toestand waarin u zich bevindt en welke techniek afdoende is om een verandering teweeg te brengen.

Massagetherapie is gunstig voor fysieke klachten als spierspanning, problemen bij de spijsvertering, slaapkwaliteit, constipatie,... maar ook voor mentale en emotionele klachten als depressie, burnout en angsten. Het zenuwstelsel, de bloedsomloop en het immuunsysteem worden gestimuleerd, gifstoffen worden geëlimineerd en de hersteltijd bij ziekte verminderd. De diepe lichamelijke ontspanning brengt je geest tot rust, bevordert je algemeen welzijn en stimuleert jouw gevoel van eigenwaarde.

bottom of page